Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ταξιδεύετε ! Πώς μπορεί να ασφαλίσετε το ταξίδι σας

 

Τα ταξίδια με προορισμούς εκτός Ελλάδας μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ασφαλή αν φροντίστε να κάνετε μια τα ταξιδιωτική ασφάλιση που θα σας καλύψει από πιθανά απρόοπτα που μπορεί να σας συμβούν σε αυτό.
35232
Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει άτομα όλων των ηλικιών από μικρά παιδιά μέχρι και άτομα ηλικίας μέχρι 75 ετών.
Τι μπορεί να ασφαλίσετε με μια ταξιδιωτική ασφάλιση :
– Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες
Περιέχονται καλύψεις όπως: Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και δαπάνες νοσηλείας του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, έξοδα μεταφοράς και παραμονής συνοδού σε περίπτωση νοσηλείας. Κάλυψη εισιτηρίων έκτακτης επιστροφής του ασφαλισμένου, έξοδα μεταφοράς σωρού σε περίπτωση θανάτου κ.ά.
– Αποσκευές και ταξιδιωτικά έγγραφα
Σε αυτή την ομάδα περιέχονται καλύψεις όπως: Αποζημιώσεις κλοπής ή ζημιάς των αποσκευών και των αντικειμένων εντός των αποσκευών, αποζημίωση για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης μετά από καθυστέρηση παράδοσης των αποσκευών, παροχή μετρητών σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των χρημάτων κ.ά.
– Προσωπικό ατύχημα
Σε αυτή την ομάδα εντοπίζουμε καλύψεις όπως: Καταβολή αποζημίωσης στους δικαιούχους σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου λόγω ατυχήματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καταβολή αποζημίωσης στον ασφαλισμένο σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας ή μόνιμης μερικής ανικανότητας.
– Λοιπές καλύψεις
Πολλά προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να περιέχουν και άλλες καλύψεις όπως: Προσωπική αστική ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης σωματικών βλαβών ή/και υλικών ζημιών σε τρίτους, από τον ίδιο ή μέλη της οικογένειάς του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αποζημιώσεις λόγω διακοπής, καθυστέρησης ή ακύρωσης του ταξιδιού κ.ά.
Βέβαια όλες αυτές οι ασφαλίσεις γίνονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και με πιθανές εξαιρέσεις .
Πόσο θα σας κοστίσει :
Αν ένα ταξίδι κοστίζει , η ασφαλιστική κάλυψη που μπορεί να σας προσφέρει ένα ασφαλιστήριο είναι χαμηλού κόστους και βέβαια συνδυάζεται αντίστοιχα με το πλήθος των καλύψεων και τα ποσά για τους ασφαλιζόμενους κινδύνους.
Από τα στάνταρ της αγοράς και των πακέτων των ασφαλιστικών εταιριών το κόστος μιας απλής ταξιδιωτικής ασφάλισης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ξεκινήσει από 20-30 ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα των καλύψεων και των προορισμών του ασφαλισμένου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί είναι αναγκαία η ιδιωτική σύνταξη - Αποκαλυπτικά στοιχεία!

Συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο συνταξιοδοτικός τομέας παγκοσμίως, δίνει στην τελευταία της έκθεση...